2 x STRIK og KULTUR uge 19/20 4.-14. maj 2024

Vil du på en længere rejse så er her 10 dage med strikning. Annette Danielsen og Helga Jóna er begge meget erfarne og kompetente inden for design og undervisning i strikning. En uge med meget på programmet. Der skal snakkes, grines, strikkes, nydes og opleves. Der er 1 overnatning ved Atlanterhavet og 3 i Marrakech.

Rejseleder: Marianne Elallafi Leth
Undervisere: Annette Danielsen og Helga Jóna

Afrejse fra København  til Marrakech lørdag d. 4. maj 2024 kl 19.40
Hjemkomst til København fra Marrakech d. 14. maj kl 15.25

her er noget af det du kan forvente af rejsen

  • Min 10 timers undervisning i strik/teknikker v/Helga Jóna
  • Min 10 timers undervisning i strik/teknikker v/Annette Danielsen
  • tur til Atlasbjergene, en god times vandring med guide.
  • hammam – skidtet skal skrubbes af i det lokale badehus
  • besøg hos lokal væver
  • ophold i “dar Lahmadate” – vores hus i landsbyen
  • fantastiske, marokkanske måltider tilberedt af landsby kvinder
  • 1 overnatninger i Tamraght ved Atlanterhavet
  • 3 overnatninger i Riad i Marrakech
  • entre til 3 seværdigheder i Marrakech

Vi rejser 20 personer sammen. Vi bor i “Dar Lahmadate” i Lahmadate som er en typisk marokkansk landsby 40 km øst for Agadir. Huset er omdrejningspunkt for ugens aktiviteter: Strik, måltider, socialt samvær og udgangspunkt for udflugter.

Pris for hele turen incl. alt: fly tur/retur, transport i Marokko i lejede biler og bus, kost/logi hele ugen, frokoster på udflugter, frugt og snack ad libitum, flaske drikkevand, min. 2 x 10 timers strikkeundervisning, hotelophold, entre til seværdigheder m.m.:

Egenbetaling: kaffe og andre drikkevarer når vi er på tur, 1 x frokost i ved havet, 1 x frokost i Marrakech og 1 x aftensmad i Marrakech

16.800 kr.

For tilmelding se HER

Der udsendes udførlig infobrev 2 måneder før afrejse
Ved evt. spørgsmål kontakt:

Marianne Elallafi Leth
Mobil 50740360,

mail: info@marokkoindefra.dk

Følgende er et cirka program – sådan er Marokko…. tid er til forhandling – men vi når det hele.

LØRDAG D. 4. MAJ
Flyafgang fra Københavns Lufthavn kl 19.40 til  Marrakech – kører i bus til “Dar Lahmadate” i landsbyen Lahmadate, indkvartering.

SØNDAG D. 5. MAJ
Morgenmad kl. 9.30 – 10.30-11.30 intro til ugens strik v/Annette og Helga – gåtur i Lahmadate og få en fornemmelse af hvor du er landet  – frokost – 15.00-18.00 HELGA strik –  Aftensmad kl. 19.00

MANDAG D. 6. MAJ
Morgenmad 8.00 – 9-12 ANNETTE strik – Frokost – tur til Ouled Teima hvor I kan hæve penge og gå på det lokale marked – 17-19 HELGA strik – Vi spiser aftensmad i huset kl 19.30

TIRSDAG D. 7. MAJ
Morgenmad 8.00 – Afgang fra huset kl. 9. Vi skal en tur til Atlasbjergene. Vi kører et par timer ad mere og mere snoede veje til Immouzzer. Her møder vi Ali og vandrer en tur på ca 1 1/2 time. – Spiser medbragte sandwich og ser om vi finder på mere. Vi kører til Taghazout og indkvarterer os på et hostel –  – vi spiser aftensmad sammen.

ONSDAG D. 8. MAJ
Morgenmad 8.30 – vi er i Taghazout frem til eftermiddagen. Frokost for egen regning – Taghazout er en fisker/surferby ved Atlanterhavet hvor du kan hoppe i bølgerne, trave en tur langs kysten, hænge ud på en cafe etc. – Spiser aftensmad i Lahmadate.

TORSDAG D. 9. MAJ
Morgenmad 8.00 – ANNETTE 10-13 Frokost – Vi kører til den nærliggende by Oulad Teima – Så skal vi i hammam, det offentlige badehus, hvor vi skal skrubbes – HELGA STRIK 17-19 -aftensmad

FREDAG D. 10. MAJ
Morgenmad 8.00 – HELGA strik 9-12 – frokost – besøg hos den lokale væver – ANNETTE strik 16-19 – aftensmad

LØRDAG D. 11. MAJ
Morgenmad 8.00 – afgang med bus kl 9.00 – medbragt sandwich spises undervejs – ankomst til Marrakech ved 13-tiden – indkvartering i “Riad  Les Trois Palmiers El Bacha”- vi går sammen til “Bahia Palace” – derefter er der fri leg – vi mødes kl 20 og spiser aftensmad sammen. 

SØNDAG D. 12. MAJ
Morgenmad i Riad´en  – ANNETTE 10-12 –  vi spiser frokost sammen med udsigt til Jamaa el Fra – der efter går vi sammen til “Madrasa Ben Youssef” – resten af eftermiddagen bruges på egen hånd og du sørger selv for aftensmad

MANDAG D. 13. MAJ
Morgenmad på hotel – vi går sammen til “Den Hemmelige Have” – derefter finder I selv et sted at spise frokost (egenbetaling) – vi mødes kl 20 og spiser aftensmad sammen

TIRSDAG D. 14. MAJ
7.30 Morgenmad på tagterrassen  –  afgang kl 9.00 fra Riad´en med bus/taxa til lufthavnen – flyafgang kl 10.15  – ankomst til Kbh kl 15.25

Annette Danielsen er strikdesigner og har udgivet strikkebøger siden 2007.

Efterhånden er det blevet til en del bøger – en del designs og rigtig mange gode oplevelser med strik.

“Jeg kan li´ at strikke. Jeg elsker at finde på og udvikle nye former med finesser og god pasform. Jeg elsker at fordybe mig i strikketeknikker – prøve dem af: hvor meget kan de udvikles og hvad egner de sig bedst til.”

Gennem årene har hun undervist rigtig mange gæve strikkere -. både nybegyndere og øvede. Der er udfordringer til jer alle. Det er jo det der er så fantastisk med strik.

www.annetted.dk

Helga Jóna kommer fra Island og er uddannet håndarbejdslærer fra Tekstilseminariet i Skals, i 2005. Hun har undervist i strik og broderi på Skals Højskole for design- og håndarbejde fra 2011. Udover at undervise i Skals, designer hun strikkeopskrifter til sin egen hjemmeside www.strikketoj.com, holder foredrag og underviser på workshops rundt omkring i Danmark, Island mm.
I 2007 – 2011 ejede hun en håndarbejdsforretning i Reykjavík, hvor hun holdt utallige kurser i strik og broderi, og har siden 2015, arrangeret strikketure til Island. I 2021 udkom hendes og Helga Isagers strikkebog “Handcraft”, som handler meget om gode strikketeknikker og smuk finish, men det går hun meget op i, og bliver aldrig træt af, at nørde i forskellige teknikker, overflader og passform, for at få de fineste resultater i strikketøjet.
I kan se lidt fra hendes strikkeliv på hendes Instagram profil @helgajona .