KULTURRUNDREJSE uge 15/16 5. -15. april 2025

En 10 dages rejse for dig som gerne vil opleve sammen og på egen hånd. Vi starter ude på landet i Landsbyen Lahmadate hvor vi skal lave mad, i hamam og på besøg på en plantage. Over Atlasbjergene til kystbyen Essaouira. Her er hav, kunst, kultur og markeder. Afsluttende er vi tre dage i Marrakech.

Rejseleder:
Marianne Elallafi Leth og Abdel Elallafi

Afrejse fra København lørdag d. 5. april 2025
Hjemkomst til København tirsdag d. 15. april 2025

Her er noget af det I kan forvente i løbet af ugen

 • Indblik i Marokkos kultur og natur
 • tur til Atlasbjergene, et par timers vandring med guide.
 • Besøg hos lokal væver
 • besøg på Claudio Bravo Palace
 • Madlavning og brødbagning over ild
 • hammam – skidtet skal skrubbes af i det lokale badehus
 • ophold i “dar Lahmadate” – vores hus i landsbyen
 • fantastiske, marokkanske måltider tilberedt af landsby kvinder
 • 2 overnatninger i Essaouira
 • besøg i galleri
 • 3 overnatninger på hotel i Marrakech
 • Entre til 3 seværdigheder
 • Tid til hyggeligt samvær og alene tid hvis det ønskes
 • Med mere

Vi rejser ca 15 personer sammen. Vi bor i “Dar Lahmadate” i Lahmadate de første 5 dage –  en typisk marokkansk landsby 40 km øst for Agadir. Huset er omdrejningspunkt for dagenes aktiviteter: måltider, socialt samvær og udgangspunkt for udflugter.
De sidste 5 dage er vi på farten til Atlasbjergene, Essaouira og Marrakech. Der bliver en del fællesoplevelser, men også tid til selv at gå på opdagelse.

Pris for hele turen incl. alt: fly tur/retur, transport i Marokko i lejede biler og bus, kost/logi hele ugen, (egenbetaling for nogle frokoster på udflugter), kaffe, frugt og snack ad libitum, flaske drikkevand, 5 overnatninger på hotel/riad, entre til seværdigheder.

15.800.

For tilmelding se HER

Der udsendes et udførligt info brev ca 2 måneder før afrejse.

Ved evt. spørgsmål kontakt:
Marianne Elallafi Leth
Mobil 50740360,
mail: info@marokkoindefra.dk

LØRDAG
Flyafgang med SAS fra Københavns Lufthavn kl 8.35 med landing i Agadir kl 13.20. Vi henter jer i lufthavnen og kører til Lahadate – en køretur på 25 min
Velkomst og indkvartering. Info og aftensmad.

SØNDAG
Morgenmad og derefter går vi en tur i Lahmadate, en traditionel landsby med ca 3000 indbyggere. Hovederhvervet er forbundet med landbrug. Vi går en tur ud på markerne og tilbage igen. Frokost.
Om eftermiddagen tager vi en tur til den nærliggende by Ouled Teima, hvor der er hæveautomater, caféer, marked etc. En rigtig autentisk marokkansk by.
Aftensmad i Dar Lahmadate.

MANDAG
Morgenmad. Vi kører til Palais Claudio Bravo tæt på Taroudant, hvor vi også spiser frokost. Måske når vi et smut forbi Taroudant. Sen eftermiddag kører vi tilbage til Dar Lahmadate og spiser  aftensmad.

TIRSDAG
Morgenmad fra kl 8.30. Så skal vi i køkkenet og lære hvordan man laver den traditionelle ret “tagine” og bage brød over åben ild. Den tilberedte mad er vores frokost.
Om eftermiddagen tager vi i hammam i Ouled Teima. Mændene kan derefter tage med Abdel til barberen.
Om aftenen har vi inviteret gæster fra landsbyen og en Folklore-gruppe som vil synge og danse. Undervejs spiser vi aftensmad.

ONSDAG
Når morgenmaden er vel overstået er der tid til dig selv frem til frokost. Om eftermiddagen besøger vi den lokale væver. Aftensmad. Om aftenen pakkes der så vi er klar til afgang næste morgen.

TORSDAG
Tidlig morgenmad og afgang kl 9.00. Det er samtidig et farvel til landsbyen. Kursen sættes mod Atlasbjergene, hvor vi mødes med vores lokale guide Ali. Sammen med ham vandre vi en mindre tur på max 2 timer. Når vi har spist vores medbragte sandwich kører vi videre gennem bjergene til Essaouira ved Atlanterhavet. Her ankommer vi sen eftermiddag og indlogeres i “Riad Dar Nor”. Vi spiser aftensmad sammen

FREDAG
Morgenmad på taget og derefter en tur til havnen og fæstningsværket. Frokosten spiser vi sammen på havnen og derefter skal vi besøge Centre d’art Le Real Mogador. En historisk bygning med moderne kunst. Vi spiser aftensmad sammen ude i byen.

LØRDAG
Morgenmad og udcheckning fra hotellet. Vi kører fra Essaouira til Marrakech kl 13. Den mellemliggende tid er til egen disposition – frokost sørger I selv for. Ved ankomst til Marrakech indlogerer vi os i “Riad Pierres et Saveurs Soleil” – en charmerende Riad som ligger meget tæt på byens gamle centrum. Gå ud og oplev Marrakech og nyd mylderet. Vi mødes kl 20 og går ud og spiser aftensmad.

SØNDAG
Morgenmad på tagterrassen. Vi skal opleve et par seværdigheder, bl.a. “Madrasa Ben Youssef” “Den Hemmelige Have”. Frokosten er for egen regning. Fælles aftensmad ude i byen

MANDAG
Efter morgenmad på taget, kører vi til “Jardin Majorelle” – et hus og have som blev skabt af den franske maler Jacques Majorelle. Senere og efter års forfald overtog Yves Saint Laurent stedet. I får entre til haven, berbermuseum og Yves Saint Laurent museum. Frokosten er for egen regning.
Om aftenen mødes vi og spiser sidste fælles måltid.

TIRSDAG
Morgenmad. Hjemrejse med Norwegian fra Marrakech lufthavn kl 11.35. ankomst til København kl 16.00

Skriv til os