KULTURRUNDREJSE uge 10/11 4. -14. marts 2023

En 10 dages rejse for dig som gerne vil opleve sammen og på egen hånd. Vi starter ude på landet i Landsbyen Lahmadate hvor vi skal lave mad, i hamam og på besøg på en plantage. Over Atlasbjergene til kystbyen Essaouira. Her er hav, kunst, kultur og markeder. Afsluttende er vi tre dage i Marrakech.

Rejseleder: Marianne Elallafi Leth og Abdel Elallafi

Afrejse fra København til Agadir lørdag d. 4. marts 2023
Hjemrejse fra Marrakech tirsdag d. 14. marts.

Her er noget af det I kan forvente i løbet af ugen

  • Hotelophold i Essaouira og Marrakech
  • Besøg i “Jardin Majorelle” incl berbermuseum og Yves Saint Laurent museum.
  • Tur til Atlasbjergene, en god times vandring med guide
  • Badning og ophold ved Atlanterhavet
  • Kokkeskole i landsbyen hos Saadia
  • Hammam – skidtet skal skrubbes af i det lokale badehus
  • Ophold i “dar Lahmadate” – vores hus i landsbyen
  • Fantastiske, marokkanske måltider tilberedt af landsby kvinder mens vi er i landsbyen
  • Morgenmad, frokost og aftensmad alle dage i Lahmadate
  • morgenmad og aftensmad alle dage i Essaouira og Marrakech (frokost bliver nogle gange for egen regning)

Vi rejser ca. 15 personer sammen. Vi bor i “Dar Lahmadate” i Lahmadate som er en typisk marokkansk landsby 40 km øst for Agadir. Huset er søndag til onsdag vores base og udgangspunkt for aktiviteter, måltider, socialt samvær, hammam og marked

Fredag kører vi til Atlasbjergene og vandrer en stille tur sammen med vores guide Ali. Sidst på dagen ankommer vi til Essaouira, en tidligere portugisisk fæstningsby. Den er med på Unescos verdensarvsliste pga arkitekturen. Her er gallerier, marked m.m. Her er vi frem til mandag hvor vi kører med bus til Marrakech

I  Marrakech  indkvarteres vi på et hotel tæt på “Jam el Fna”. Besøg i “jardin Majorelle – smuk have med museer. Marked. Besøg i “Den hemmelige Have”.

Pris for hele turen incl. alt: Fly tur/retur, transport i Marokko i lejede biler og bus, kost/logi hele ugen, entré, kokkeskole, hammam, drikkevand de fire dage i Lahmadate,

13.500 kr.

For tilmelding – læs mere HER

Restbeløbet betales kort før afrejse.

Et mere detaljeret program kommer senere og der udsendes udførlig infobrev 2 måneder før afrejse
Ved evt. spørgsmål kontakt:

Marianne Elallafi Leth
Mobil: 50 74 03 60

mail: marokko.indefra1@gmail.com

LØRDAG
Flyafgang fra Københavns Lufthavn med landing i Agadir eller Marrakech. Vi kører til Lahmadate og indkvarteres – velkomst og info – aftensmad

SØNDAG
Efter morgenmad – gåtur rundt i landsbyen Lahmadate – frokost – afsted til den nærliggende by Ouled Teima, hvor I kan hæve penge gå på marked, drikke en mynte the og betragte en rigtig autentisk by –
Aftensmad i huset

MANDAG
Morgenmad fra kl 8.30 – lær at lave tagine og brød over ild – frokosten er maden I selv har lavet –
om eftermiddagen kan du slappe af eller tage til “Domaine villate Limoune” – et resort 3 km fra landsbyen med dyrepark, pool, tennisbaner etc. Entre: 250 dirham. Vi spiser aftensmad i Dar Lahmadate.

TIRSDAG
Efter morgenmaden tager vi i hammam. Frokost (couscous) og tid til at pakke. Mændene har mulighed for at følges med Abdel til den lokale barber.
Aftensmaden spiser vi i “Chems Ayour” i Temsia, hvor vi skal opleve “Fantasia” – 1001 nats marokkansk festmiddag og underholdning.

ONSDAG
Tidlig morgenmad og afgang kl 9.00. Det er samtidig et farvel til landsbyen. Kursen sættes mod Atlasbjergene. Vi skal mødes med vores lokale guide Ali og sammen med ham vandre en god tur. Når vi har spist vores medbragte sandwich kører vi videre gennem bjergene til Essaouira. Her ankommer vi sen eftermiddag og indlogeres på “Dar al Bahar”. Vi spiser aftensmad på hotellet.

TORSDAG
Morgenmad på taget og derefter en tur til havnen og fæstningsværket. Frokosten spiser vi sammen og derefter har I fri til at gøre som i vil – gå en tur, nyd havet og stranden, gå på galleri, shop amok, tag flotte fotos – eller måske en combi. Vi mødes og spiser aftensmad sammen ude i byen.

FREDAG
Morgenmad og så skal vi besøge “Centre d’art Le Real Mogador” – En historisk bygning med moderne kunst. Derefter sørger I selv for frokosten og vi mødes om aftenen og spiser på en restaurant.

LØRDAG
Efter morgenmad tager vi en bus til Marrakech. Vel fremme indlogerer vi os på Hotel Cecil – et charmerende hotel som ligger meget tæt på byens gamle centrum. Gå ud og oplev Marrakech og nyd mylderet. Vi mødes om aftenen og går ud og spiser

SØNDAG
Morgenmad på tagterrassen. Vi skal opleve et par seværdigheder bl.a. “Den Hemmelige Have”. Aftensmad ude byen

MANDAG
Efter morgenmad på taget, kører vi til “Jardin Majorelle” – et hus og have som blev skabt af den franske maler Jacques Majorelle. Senere og efter års forfald overtog Yves Saint Laurent stedet. I får entre til haven, berbermuseum og Yves Saint Laurent museum. Frokosten er for egen regning. Om aftenen mødes vi og spiser sidste fælles måltid.

TIRSDAG
Turens sidste dag. Der skal pakkes og afsted til lufthavnen i Marrakech – farvel farvel.