KREATIV STRIK I KULTUREN uge 39 23.-30. september 2023

Stine Hoelgaard har “garn i blodet”. Hun hækler, strikker og væver mv. Denne uge er for den kreative strikker som synes det er sjovt selv at finde på. Kan man strikke et stykke mur eller appelsinerne på et træ. Med forskellige teknikker lærer du hvordan du får “Marokko puttet ind i strikketøjet”

Rejseleder: Marianne Elallafi Leth
Underviser: Stine Hoelgaard

Afrejse fra Kastrup lørdag d, 23. september 2023
Hjemrejse lørdag d. 30. september 2023

Her er noget af det I kan forvente i løbet af ugen

  • 13 timers undervisning/igangsætning i forskellige strikketeknikker – fx løkkestrik og gobelinstrik v/Stine Hoelgaard
  • Besøg hos lokal væver
  • Badning og ophold ved Atlanterhavet
  • hammam – skidtet skal skrubbes af i det lokale badehus
  • indkvartering i “dar Lahmadate” – vores hus i landsbyen
  • fantastiske, marokkanske måltider tilberedt af landsby kvinder
  • evt. andet

Vi rejser max 20 personer sammen. Vi bor i “Dar Lahmadate” i Lahmadate som er en typisk marokkansk landsby 40 km øst for Agadir. Huset er omdrejningspunkt for ugens aktiviteter: Undervisning, måltider, strik, socialt samvær og udgangspunkt for udflugter.

Pris for hele turen incl. alt: fly København-Agadir tur/retur, transport i Marokko i lejede biler, kost/logi hele ugen, frokoster på udflugter, frugt og snack ad libitum, flaske drikkevand, 13 timers undervisning fordelt over ugen.

12.000kr.

For tilmelding se HER

Der udsendes udførlig infobrev 2 måneder før afrejse

Ved evt. spørgsmål kontakt:
Marianne Elallafi Leth
Mobil 50740360
mail: info@marokkoindefra.dk

Dag1
Afgang fra Københavns lufthavn kl. 19.30 Ankomst til Marrakech lufthavn kl. 23.00 – vi mødes uden for lufthavnen og I kører i bus til “Dar Lahmadate” i landsbyen Lahmadate (en køretur på ca 4 timer) – efter indkvartering er det “godnat”

Dag 2
8.30 Morgenmad – gåtur i landsbyen, hvor vi skal indsamle de første indtryk med øjne og kamera – vikleprøver – frokost – videre arbejde – tur til den nærliggende by Ouled Teima, hvor der kan hæves penge og måske skal der købes nogle materialer til det videre arbejde – aftensmad

Dag 3
Morgenmad – 9-12 undervisning v/Stine – frokost – besøg hos lokal væver i Lahmadate – aftensmad

Dag 4
morgenmad –  vi pakker bilerne med travesko og badetøj og tager på en to dages tur til Atlasbjergene og Taghazout ved Atlanterhavet. I bjergene møder vi Ali og går en tur sammen med ham. Hen på eftermiddagen kører vi mod havet og ankommer til Taghazout Hill Retreat – spiser aftensmad i Taghazout.

Dag 5
Morgenmad – strikkeundervisning i Hill Retreat – vi pakker og kører til Taghazout hvor I spiser frokost (egenbetaling)
Taghazout er en skøn lille by som byder på caféer, små butikker, lækker strand, mulighed for en lang gåtur.
Hen på eftermiddagen kører vi til “Kasbat Souss” i Agadir, hvor mange kunsthåndværkere er samlet. Se hvordan de arbejder og køb hvis du bliver fristet – aftensmad i “Dar Lahmate”

Dag 6
Morgenmad – 9-12 undervisning v/Stine – vi hopper i bilerne og kører til Taroudant, som også kaldes Mini Marrakech. Det er en gammel kongeby med smuk bymur, souk og rigtig autentisk Marokko vibe – frokost i Complexe Kasbat, (et nonprofit projekt) – vi tager en hestevogn til byens torv. Her har vi base på en cafe – gå på opdagelse i souken og tag byen ind – aftensmad i “Dar Lahmadate

Dag 7
Morgenmad – 9-12 undervisning – frokost – undervisning kl 14-16 – hamam i Ouled Teima, det gamle skidt skal skrubbes af – aftensmad i “Dar Lahmadate” – gør klar til afrejse næste morgen

Dag 8
Morgenmad – tidlig afgang med bus til Marrakech – spiser madpakker på turen – tæppemuseum + tæppehandler – mødes til aftensmad – afgang med bus til lufthavnen kl 20.30 – flyafgang kl. 23.45  Ankomst til Københavns lufthavn kl. 05.05 (søndag morgen)

tak for denne gang – forhåbentlig med mange gode oplevelser i bagagen

 

 

Stine er denne uges underviser. Hun er uddannet strikke- og hækledesigner, og i hendes lille firma arbejder hun alsidigt med en kombination af strikke og hækledesigns til forskellige garnfirmaer og ugeblade. Hun underviser på Tekstilformidler Uddannelsen og forskellige workshops.

I hendes fritid har garnet også en central rolle. Stine eksperimenterer gerne med de garnrester hun har tilovers fra diverse opgaver. Det bliver både til restdesigns i strik og hækling, men også til spændende og eksperimenterende arbejde med sammensætning af forskellige strikketeknikker til unikastrik.

Stine vil gerne invitere dig med på en rejse ind i hendes fritid, hvor farver & formerne, de varierende kvaliteter og strukturerne har en central rolle, og hvor du under kyndig vejledning selv kan strikke dig et ferieminde fra en skøn tur til Marokko

stinesvarehus.bigcartel.com

STRIK I UGE 43

Denne uges strikkeundervisning tager udgangspunkt i Marokkos fantastisk farver og former. Stine har sammensat et undervisningsforløb, hvor farver og former er i centrum og hvor deltagerne skal eksperimentere med kombinationen og sammensætning af disse i forskellige strikketeknikker, som Gobelinstrik, Løkkestrik, forskellige variationer af tern, 2 farvet rib m.m.

Deltagerne medbringer: Diverse garnrester, gerne uld/alpaca/kid mohair m.m. til pind nr. 4- 5 i forskellige farver, nok garn svarende til forbruget til forsiden af en pude 40×40 cm.
Derudover medbringes 2 x rester, som lægges i en fælles pulje og som alle kan bruge af.

Det kan være en god ide at tage flere farver med end dem du sædvanlig bruger, for man bliver altid inspireret af Marokkos interessante farvekombinationer.

Medbring desuden rundpinde (4 – 6 mm)

Stor stoppenål og lille saks.

Stine medbringer: Diverse garnrester til den fælles pulje, hæklenål og kompendier.

Skriv til os