MAD og KULTUR uge 46 12.-19. november 2022

I nabohuset er der altid gang i køkkenet. Kom med og lær hvordan du laver couscous, tagine og zalouk. Brødet bliver bl.a. bagt over åben ild tidligt om morgenen. Kom med på markeder hvor du skal handle ind til maden. Få indblik i hvordan den kostbare arganolie bliver lavet. Du får selv fingrene i det og finder ud af hvor langvarig en proces det er. Du drømmer ikke om hvor hyggeligt der er i køkkenet hos Saadia og Malika som begge er ugens undervisere

REJSE TIL OG I DEN MAROKKANSKE MADKULTUR

Rejseledere: Marianne Elallafi Leth og Abdel Elallafi
undervisere: søstre og svigerinder fra nabohuset

Afrejse København – Agadir 12. november 2022
hjemrejse Agadir – København 19. november 2022

Du drømmer ikke om hvor god mad Saadia og Malika laver….. meget velsmagende, ikke for stærk, men tilpas krydret. Alt bliver tilberedt af lokale råvarer på traditionel vis.
De ved præcis hvilke handlende hun skal gå til for at få de bedste varer til den rigtige pris.

Det tager tid at lave mad i Marokko og ofte står en tagine og snurrer på kul i flere timer. Men tid er ikke en mangelvare i landsbyen i Marokko, og man spiser jo blot når maden er klar.

På denne rejse vil du komme på det lokale marked for at handle ind til den mad vi skal lave.
Der er også et fiskemarked og tidligt torsdag morgen tager vi på “Souk hremis” (torsdagsmarkedet) hvor landmændene kommer til byen med deres afgrøder, dyr og al muligt andet.

Dagene vil gå med at tilberede forskellige retter i forskellige udgaver.
Hver dag har et tema som udbredes så du kommer hjem med så stor en viden om maden som muligt.

Her er hvad du kan forvente af rejsen:

  • Madlavning i udekøkken over ild, på kul og gas
  • Brødbagning i ovn og over bål
  • Produktion af arganolie som anvendes til mad og massage (to typer)
  • Indkøb på lokale markeder til madlavningen
  • Bad i den lokale hammam
  • Tur til Taghazout ved Atlanterhavet nord for Agadir
  • Shop amok på stort marked i Agadir
  • og sikkert meget mere……

Alt dette (dog ikke shop amok delen) samt fly København-Agadir tur/retur, transport i Marokko, alle måltider, logi, købevand på flasker, frugt og snack ad libitum

får du for kr. 9.000

For tilmelding se HER

Der udsendes udførlig information ca 2 mdr før afrejse.

Et cirka minimumsprogram som tilrettes inden rejsen

LØRDAG D. 12. – REJSEDAG
Afgang fra Københavns Lufthavn – Ankomst til Agadir. I lejede biler kører vi til huset i Lahmadate. Indkvartering, velkomst og aftenmåltid.

SØNDAG D. 13. – KYLLINGEDAG
Efter morgenmad får I den første opgave: vi tager til Ouled Teima marche hvor I i mindre grupper skal købe ind til “djaz mhamar”. Hel kylling med saltsyltede citroner og mandler samt salat. Hjemme igen får vi frokost og skal så bage brød på bål, lave kyllingeretten og salat.

MANDAG D. 14. – ARGAN OG LANDSBYDAG
Først morgenmad og så går vi en tur ud i landsbyen for at se på omgivelserne. Vi bor midt i et landbrugsområde hvor der dyrkes mange grøntsager og citrusfrugter. Vi skal indsamle arganfrugter som skal bæres hjem og senere forarbejdes til olie. Den særlige arganolie som findes i to udgaver. Den rene til kroppen og den ristede til madlavning.

TIRSDAG D. 15. – FISKEDAG
Vi tager ind til fiskemarkedet i Ouled Teima og indkøber forskellig slags fisk. I løbet af dagen skal vi lave fiske spyd, sardiner og anden fisk(lækkert)

ONSDAG D. 16. – UDFLUGTSDAG
Så pakker vi bilerne med vandresko, badetøj, turtaske m.m. og kører mod vest til Atlanterhavet, Vi skal til Taghazout som er en gammel fiskerby, men nu tilholdssted for mange surfere. Dagen indeholde vandretur langs havet, frokost hos “strand mama”, badning, nydelse af strand og hav, måske en tur på en kamel. Om eftermiddagen kører vi til Agadir til “Souk Alhad” hvor der er meget godt keramik, lædervarer, tæpper og meget andet for den købelystne

TORSDAG D. 17. TAGINEDAG
Tidligt tager vi til Ouled Teima på “Souk Hremis” (torsdagsmarkedet). Her kommer landmændene ind til byen med deres afgrøder, dyr og alt andet brugbart og ikke brugbart. Grøntsager ligger i stakkevis og dyr skifter ejer – en sjov oplevelse. Der ud over byder dagen på tilberedning af tagine. I over 1000 år har berbere i Nordafrika anvendt denne særlige tilberedningsform når de skulle lave mad. Vi skal lave 4 forskellige taginer og bage brød

FREDAG D. 18. – COUSCOUSDAG
Morgenmad og så skal al ”dansker skidtet” skrubbes af. Turen går til hammam hvor lokale kvinder skrubber os. Hjem og spise frokost. Se hvordan arganolie tilberedes og derefter er der lidt tid inden vi skal til at lave couscous som vi spiser til aften.

LØRDAG D. 19. – AFREJSEDAG
Morgenmad – pakke – sidste indkøb før hjemrejse – frokost – afgang fra Lahmadate – flyafgang fra Agadir – ankomst København.

Farvel og tak for denne gang. Forhåbentlig med mange gode oplevelser i bagagen.