FOTO & KULTUR uge 16 13.- 20. april 2024

Marokko er et Eldorado for fotografen som holder af farver, patina, forfald og skønhed. Kom med en uge til Lahmadate – en uge med fotosamvær, kulturoplevelser, sanseindtryk og et overflødighedshorn af motiver. Rikke Bressum er initiativtager og igangsætter.

Rejseleder: Marianne Elallafi Leth
Underviser: Rikke Bressum & Carsten T. Sørensen

UGE 16 – 2024
Afrejse fra Kastrup lørdag d. 13. april
Hjemrejse lørdag d. 20. april

Her er noget af det I kan forvente i løbet af ugen

 • inspiration/igangsætning af foto opgaver
 • tur til Atlasbjergene, en god times vandring med guide
 • en dag ved Atlanterhavet med frokost og badning.
 • hammam – skidtet skal skrubbes af i det lokale badehus
 • ophold i “dar Lahmadate” – vores hus i landsbyen
 • fantastiske, marokkanske måltider tilberedt af landsby kvinder
 • besøg på Palace Claudio Bravo
 • overnatning i Taroudant
 • afsluttende dag i Marrakech
 • besøg i Madrasa Ben Youssouf og Palace Badi.
 • evt. andet

Vi rejser max 15-18 personer sammen. Vi bor i “Dar Lahmadate” i Lahmadate som er en typisk marokkansk landsby 40 km øst for Agadir. Huset er omdrejningspunkt for ugens aktiviteter: Undervisning, måltider, fotoarbejde og snak, socialt samvær og udgangspunkt for udflugter.

Pris for hele turen incl. alt: fly Købehavn Marrakech tur/retur, transport i Marokko i lejede biler og/eller bus, kost/logi hele ugen, overnatning i Taroudant, entre og frokost i Palace Claudio Bravo, entreer til Madrasa ben Youssouf og Palace Badi i Marrakech, frokoster på udflugter, frugt og snack ad libitum, flaske drikkevand, undervisning/igangsætning fordelt over ugen v/Rikke Bressum.

12.700 kr.

For tilmelding se HER

ved tilmelding betales et depositum på kr 4000.
Restbeløbet betales kort før afrejse.

Et mere detaljeret program kommer senere og der udsendes udførlig infobrev 2 måneder før afrejse
Ved evt. spørgsmål kontakt:

Marianne Elallafi Leth
Mobil 50740360

mail: info@marokkoindefra.dk

Uge 16 – 13.-20. april 2024

LØRDAG
Rejse og ankomst dag – Indkvartering

SØNDAG
Morgenmad – gåtur i landsbyen Lahmadate – frokost – tur til den nærliggende by Ouled Teima, hvor der er marked og arbejdsliv – aftensmad

MANDAG
Morgenmad – Palace Claudio Bravo, opbygget af en afdød chilensk maler – frokost i paladset – indkvartering på hotel i Taroudant – aftensmad i Complexe El Kasbah

TIRSDAG
Morgenmad på hotellet – fotosafari i Taroudants souk og øvrige gader, gammel bymur – hjem til aftensmad

ONSDAG
Morgenmad – tur til Atlasbjergene – medbragte madpakker – natur fiske spa – aftensmad i Lahmadate

TORSDAG
Morgenmad – fri formiddag – frokost – hamam (offentlig badehus) – hennapigen kommer – aftensmad

FREDAG
Morgenmad – Souk Alhad, stort marked i Agadir – frokost i Taghazout ved Atlanterhavethavet, surfere, fiskerbåde – aftensmad i Lahmadate

LØRDAG
Morgenmad – tidlig afgang til Marrakech med bus – spiser mad undervejs – Madrasa Ben Youssef – Palace Badi – fælles aftensmad – afgang til lufthavnen i Marrakech 

RIKKE BRESSUM

I samarbejde med Marokko indefra har jeg lavet en kreativ fotorejse der har hovedvægt på de farverige rejsefotos. Turen er lavet så fin at du både oplever, landsbyer, store byer, markeder, bjerge, havet og en masse smukke marokkanere – der bliver så rigeligt at tage skønne fotos af.

Jeg hedder Rikke Bressum er uddannet skrædder/designer og har rejst en del med det erhverv.

Jeg er også uddannet/certificeret Iyengaryoga-lærer i 2008 og Iyengaryoga junior1 i 2011. Yogaen har givet mig utroligt mange rejseoplevelser.

Jeg har taget kurser på kunstskole inden for maleri, tegning og farvelære samt undervist i billedkunst, håndarbejde og design på en privat skole i Randers.

Siden jeg var ung har jeg rejst rigtigt meget med min rygsæk, jeg har set store dele af verden og nogle steder vender jeg med glæde tilbage til. Jeg elsker at se på verden med åbne øjne og prøver at fange de øjeblikke der ligger lige for næsen af mig. Jeg fik først et kamera i en sen alder men stjal gerne min rejse partners, hvis der var et billede som var et …MUSTHAVE…

Så jeg har set verden gennem mange forskellige øjne, arbejdermæssigt, yoga og ferierejser, men en ting er altid det samme – har jeg et kamera om halsen glemmer jeg tid og sted, følger bare mine øjne på rundtur i alt det nye smukke og spændende, et klik…og så er der et foto.

 

CARSTEN SØRENSEN

Da Rikke Bressum spørger mig om jeg kunne tænke mig at tage med som ’det tekniske indspark’ på en fototur til Marokko, skulle jeg ikke bruge mange splitsekunder til at takke ja.

Jeg hedder Carsten T. Sørensen, er uddannet Datatekniker, og arbejder til daglig som Fiberspecialist – og har derfra en naturlig interesse for teknik.

Jeg er også uddannet rejseguide fra Larsen Rejser, og siden mine teenageår har en af mine største interesser været at rejse rundt i verden med mit kamera, og forsøge at dokumentere hvor fantastisk en verden vi lever i.

Et møde med Naturfotograf og tidligere NIKON ambassadør Casper Tybjerg, tilbage i 2008, var startskuddet til at jeg kunne mærke jeg skulle noget mere inden for fotografiet.

Efter nogle år med oplæring under Caspers vinger, tog jeg den 2-årige weekendbaserede fotografuddannelse Keypoint Photography Academy – også kaldet KPP. I dag underviser jeg selv på uddannelsen sammen med Kim Skovsby, som er ejer og tidligere Canon ambassadør.

Jeg har rejst meget, og har besøgt ca. 1⁄4 af verdens lande, altid med mit kamera som min faste rejsemakker. Siden min helt unge barndom har jeg søgt og elsket naturen og været fascineret af dens storslåede mangfoldighed. Det genspejler sig i mine billeder, som primært er af dyr og natur.

Som det ’tekniske indspark’ på turen, vil jeg forsøge at udfordre jeres fotografiske evner, og forhåbentlig dygtiggøre jer – og selvfølgelig komme med gode råd og fif, samt løse eventuelle tekniske udfordringer.

Du vil få stillet nogle sjove opgaver på turen, så du hele tiden bruger dine øjne til at opfange de farverige billeder som Marokko emmer af OVERALT. Vi vil arbejde med farver, baggrund/forgrund og hvordan vi fanger en god historie, som siger mere end bare… en dame ved et hus…. Det er ikke en fototeknisk tur, men en tur for alle der bare vil have god tid til at tage skønne fotos, få stillet lidt sjove opgaver, arbejde med at redigere dine fotos i det omfang du kan, dele viden og give feedback når vi ser på hinandens foto, en tur hvor kameraet er din bedste ven.

Turen kræver godt fortøj og en god rygsæk til dine ting, da nogle dage er lange og du selv skal bære det udstyr du ønsker at have med.
Husk dog på at store linser godt kan skræmme hvis du ønsker at fange livet på gaden, mens landskaber, nattehimmel og markeder nok mere tåler det tunge udstyr.

Alt på rejsen er inkluderet i prisen, så du skal bare nyde Marokko med dit kamera, måske købe en god kop kaffe og få en smuk keramik skål med hjem. Marokko har så meget at byde på.

Tekst på vej.