Hvordan underviser Rikke

og hvem er hun


OM YOGALÆRER RIKKE NØRBO

Jeg er 45 år og har egen virksomhed Prajna Yoga Place hvor jeg tilbyder workshops og kurser. Jeg  underviser også ved Nordisk Yoga i Odense og ved AOF i Vejle. 

Yoga er for mig en rejse og en måde at leve livet på, som smitter af på alt i min hverdag og giver en livsglæde og sundhed, der spreder sig som ringe i vandet.

Min undervisning er en base af Hatha yoga med fokus på både indre oplevelse og på sund kropsholdning, krydret med nysgerrighed - og med en base af ro. Altsammen en god grobund for at opbygge eller opretholde en stærk og sund krop med et vitaliserende åndedræt, der er som balsam for sind og ånd.
Med fokus på åndedrættets flow i stillinger og bevægelser, guider jeg en meditativ stund hvor du kan slippe hverdagens travlhed og bekymringer og være tilstede i nuet. En stund der skaber optimale vilkår for dit nervesystem og hormonsystem. Også de indre organer stimuleres og så der kultiveres balance mellem optagelse, forbrænding og udrensning. 
Bindevævet smøres og smidiggøres og lindrer eventuel smerte ved at genoprette flow i kroppen.

Morgenyogaen vil være en mere aktiv yoga hvor kroppen vækkes, strækkes og gøres klar til dagen. I tråd med den piblende energi når solen står op og naturen vågner. 
Eftermiddag/aften - yogaen vil primært være blid og restorativ yoga, beroligende åndedrætsøvelser og yoga nidra så krop og sind går aften og nat i møde helt i ro.

Min baggrund for at undervise er et liv med bevægelsesglæde og en fascination for livskraften, der først sendte mig i retning af et professionelt danseliv, videre til et jordemoderstudie hvorefter en sygemelding med stress viste mig i yogaens retning. Det var en øjenåbner og kærlighed ved første oplevelse.

Jeg er siden uddannet Hatha og Raja yogalærer  hos Art Yoga 300 timers certificeret Yogateachertraining, samt 100 timers 2nd level yogaterapi og ayurveda ved Spirit of yoga i Rishikesh, Indien. Jeg deltager løbende i kurser for inspiration og videreudvikling af mine kompetencer. 

Undervisningen tilpasses så alle kan deltage og få glæde af undervisningen. Medbring yogamåtte og tæppe. 

Jeg glæder mig til at møde dig
Kh og namaste