BILLEDARBEJDET I MAROKKO

MIXED MEDIA I MAROKKO.

Marokko rummer en kultur, som er spækket med noget af det, mange af os danskere fascineres af -”det sanselige”: farverne, lugtene, lydene, temperaturen. Disse fragmentariske oplevelser skal vi tage til os - og omdanne til billedhelheder.

I Marokko skal vi på mønster-jagt. Hvilke mønstre møder vi i Marokko? Hvilke er genkendelige, og hvilke er nye for os? Vi skal f.eks. notere, skitsere og froteremønstre. Og så skal vi indsamle andre karakteristika fra kulturen, fx kamelerne, gederne, farverne, husene osv., idet vi fotograferer, maler og trykker (med simple trykketeknikker). Vi indsamler også fx marokkanske aviser – eller andet sjovt/smukt, vi finder. 

Disse indsamlede ”lapper”/billedelementer bliver til smukke collager. Vi tilsætter evt. tilsidst et ”hovedmotiv” på, - i form af en tegning eller andet. Vi tilføjer fx akvarel, flydende tusch, kaffe osv. Hvis billedet ikke fungerer, piller vi noget af og putter nyt på. Herved kommer der ofte gode foræringer…noget ”patina”. Det er en proces, som du vil kunne bruge i mange forskellige typer billedarbejde senere – også med elever, hvis du er lærer. Det giver let en succes til alle. 

Du vil blive vejledt igennem processen, så du vil opleve, at disse mange udtryk samler sig ved hjælp af et bevidst farve- og kompositionsarbejde. Som inspiration ser vi på kunstnere, som arbejder på denne måde. Vi ser også på kunstnere, som har ladet sig inspirere af den arabiske kultur – eller som kommer fra den arabiske kultur.  

Materialer:

Vi arbejder med collagepapir og monterer på forskellige baggrund, fx pap, små MDF-plader, kraftigt akvarelpapir osv. Vi tilsætter evt. andre materialer: lidt akvarelfarver, oliepastel,flydende tusch osv. Alt dette er med i prisen (se nedenunder, hvad du selv skal medbringe). 

Hvad kræver kurset? 

Alle kan være med! Det kræver blot en åbenhed overfor ”det at lege med komposition og farver” samt en lyst til at være ”indtryks-indsamler”.

GRAFIK I MAROKKO

Under opholdet i Marokko indsamler vi materialer til grafikkurset. Jeg vil hver dag komme med små overkommelige opgaver til inspiration og vi vil sammen bruge et par aftner på klargøring og redigering af foto, så alle er klædt godt på til vi mødes på kurset. Ellers skal Marokko bare nydes, smages og tages ind med alle sanser.

GRAFIKKURSUS

Efterhjemkomst mødes vi med det indsamlede materiale på weekendkurset. Du bliver her undervist i Collografi • Chine Collé • Lacer Lito udfra og med materiale i form af papir, emballage og foto indsamlet på turen. Måske kan noget af det du allerede har lavet med Elin Østergård i Marokko bruges som baggrund eller sættes ind sammen med de grafiske tryk. 

Medbring derfor “Marokkoposen” på weekendens grafikkursus, med alt det vi har samlet i Marokko samt et udprint af dine foto i sort/hvid på alm. kopipapir.

PÅ REJSEN MEDBRINGES:

  • En tegneplade: A4.
  • En rulle malertape
  • En lille skitsebog