PROGRAM FOR UGE 47

Et cirka minimumsprogram som tilrettes inden rejsen

LØRDAG D. 12. - REJSEDAG
Afgang fra Københavns Lufthavn - Ankomst til Agadir. I lejede biler kører vi til huset i Lahmadate. Indkvartering, velkomst og aftenmåltid.

SØNDAG D. 13. - KYLLINGEDAG
Efter morgenmad får I den første opgave: vi tager til Ouled Teima marche hvor I i mindre grupper skal købe ind til "djaz mhamar". Hel kylling med saltsyltede citroner og mandler samt salat. Hjemme igen får vi frokost og skal så bage brød på bål, lave kyllingeretten og salat.

MANDAG D. 14. - ARGAN OG LANDSBYDAG
Først morgenmad og så går vi en tur ud i landsbyen for at se på omgivelserne. Vi bor midt i et landbrugsområde hvor der dyrkes mange grøntsager og citrusfrugter. Vi skal indsamle arganfrugter som skal bæres hjem og senere forarbejdes til olie. Den særlige arganolie som findes i to udgaver. Den rene til kroppen og den ristede til madlavning.

TIRSDAG D. 15. - FISKEDAG
Vi tager ind til fiskemarkedet i Ouled Teima og indkøber forskellig slags fisk. I løbet af dagen skal vi lave fiske spyd, sardiner og anden fisk(lækkert)

ONSDAG D. 16. - UDFLUGTSDAG
Så pakker vi bilerne med vandresko, badetøj, turtaske m.m. og kører mod vest til Atlanterhavet, Vi skal til Taghazout som er en gammel fiskerby, men nu tilholdssted for mange surfere. Dagen indeholde vandretur langs havet, frokost hos "strand mama", badning, nydelse af strand og hav, måske en tur på en kamel. Om eftermiddagen kører vi til Agadir til "Souk Alhad" hvor der er meget godt keramik, lædervarer, tæpper og meget andet for den købelystne

TORSDAG D. 17. TAGINEDAG
Tidligt tager vi til Ouled Teima på "Souk Hremis" (torsdagsmarkedet). Her kommer landmændene ind til byen med deres afgrøder, dyr og alt andet brugbart og ikke brugbart. Grøntsager ligger i stakkevis og dyr skifter ejer - en sjov oplevelse. Der ud over byder dagen på tilberedning af tagine. I over 1000 år har berbere i Nordafrika anvendt denne særlige tilberedningsform når de skulle lave mad. Vi skal lave 4 forskellige taginer og bage brød

FREDAG D. 18. - COUSCOUSDAG
Morgenmad og så skal al ”dansker skidtet” skrubbes af. Turen går til hammam hvor lokale kvinder skrubber os. Hjem og spise frokost. Se hvordan arganolie tilberedes og derefter er der lidt tid inden vi skal til at lave couscous som vi spiser til aften.

LØRDAG D. 19. - AFREJSEDAG
Morgenmad – pakke – sidste indkøb før hjemrejse – frokost – afgang fra Lahmadate – flyafgang fra Agadir – ankomst København.

Farvel og tak for denne gang. Forhåbentlig med mange gode oplevelser i bagagen.