Det sagde de om turen….

kan det virkelig passe….


Jeg skal anstrenge mig for at finde noget der skulle ha´været bedre. Måske kan der kobles andre oplevelser/ indtryk på !? Grundlæggende følelse er tilfredshed/taknemmlighed for denne tur sammen med dig, Ann-Kerstina og holdet.
Da vi skulle til Essaouira, avde du ikke før overnattet på hotellet "Dar Al Bahar" - det blev det bare endnu mere spændende af - sjovere end turtinemæssigt aætid at tage de samme steder hen - det er din åbenhed og lethed der tæller.
En tur som rykker ved mine fordomme. Der er brug for den slags møder mellem kulturer, som denne tur repræsenterer.
Verden har brug for dette.

Solvej
grafikrejse - november 2015

Kære Marianne, jamen jeg vil da gerne give dig en tilbagemelding på vores rejse sammen.
Jeg synes jo, det er forunderligt, at tage på tur med så mange mennesker, som man ikke kender på forhånd, og så opleve, at efter et par dage, så er vi nærmest blevet en lille familie, eller måske mere et mangfoldigt kollektiv.
Det var meget rørende, at ankomme til huset hvor kvinderne tog imod, og havde samlet blomster. Så var stilen ligesom lagt.
Det var et skønt og meget smukt hus at være i, og dejligt at kunne sove på terassen, under himlen, og med så mange andre sovende mennesker omkring sig.
Maden var helt vidunderlig, både i huset og de andre steder vi spiste. Jeg fik ændret mit syn på marrokansk mad, til det meget bedre.
Vandreturen og køreturen i bjergene var en rigtig god oplevelse, og en skøn afveksling til den støvede landsby.
Skønt at sidde og høre musik i Essaouira, blandt en masse mennesker, der får skønne drinks uden alkohol, det synes jeg var fint.
Jeg tænker på turen med glæde over alle de dejlige ting vi oplevede, både de planlagte, og de oplevelser der opstod, som f.eks at blive inviteret til te og småkager , der lige skulle bages først.
Hammam, henna mm. det har du planlagt rigtig godt Marianne, jeg kom til at føle mig helt hjemme.
Prisen var ok, for mig var det dejligt, at der var betalt for tingene hjemmefra, så mor bare betalte, og jeg ikke skulle tænke på det.
Det var dejligt, ikke at skulle tage ansvar, at der var planlagt og bestemt hvad vi skulle.
Jeg følte mig i gode hænder, følte mig tryg og godt tilpas på hele turen.
(Bare forbandet at jeg ikke fik det store fad med hjem, som jeg så i kooperativet.)
Så tak for turen Marianne, og tak for at lægge hus til, synes du er god til at få folk til at føle sig hjemme, det gjorde jeg i hvertilfald.
Jeg er lidt misundelig over, at du har sådan en skøn svigerinde, ren kærlighed så det ud til.

Med kærlig hilsen Eva
Grafikrejse - november 2015
 

Jeg har haft en uforglemmelig tur. Jeg har set et land, jeg aldrig ville være taget til, hvis det ikke var for jeres initiativ. 
Selve oplevelsen fra start til slut har båret præg af at være veltilrettelagt, uden at være så skemafast, at der ikke var plads til personlige præferencer. Dejligt.
Jeg var så heldig at sove i en seng, og det var jeg rigtig glad for, da jeg er allergiker, og ofte får symptomer, når jeg sover på gulvet. 
Indholdet i dagene var ikke sammenpresset og det var lige hvad, jeg havde brug for oven på en normal presset hverdag. Dog var turene i bil noget lange. 
Maden var skøn, den drømmer jeg stadig om. Og at få lov til at bo så lokalt og være en del af din familie var noget helt særligt. 
Prisen taget i betragtning for udbyttet synes jeg er meget fair. Jeg har fået meget mere end jeg havde drømt om, tak :)

Anna Sofie
grafiktur - november 2015

Det var en formidabel uge med så mange forskelligartede indtryk. De meget forskellige byer, vi kom til, og hvor vi havde tid til at indsnuse, hvad det her mon var for et sted, bjergturen, som gik gennem det flotteste landskab, jeg nogensinde har set, og borgen, som var en kæmpe oplevelse og byen ved havet med alle dens  farver. Jeg nød også meget, at vi havde så god tid derhjemme, dels til at fordøje de mange indtryk, men også at mærke livet der og stedets puls bl. a. gennem din familie og så ikke at forglemme besøget haman-en, det var skønt.

Lotte
Grafikrejse - oktober 2014

Marokko er et fantastisk land fyldt med venlige og imødekommende mennesker, en spændende og for mig ny kultur, en natur med både hav, bjerge, ørken og myldrende farverige byer. Det var meget dejligt at få lov til at opleve din landsby med din søde og hjælpsomme familie og dit fantastiske blå-hvide hus.
Dit ugeprogram har været meget intenst, varierende med mange forskellige oplevelser. Især var bjergturen med overnatning på Tizourgane Kasbah en kæmpeoplevelse, men jeg vil også fremhæve sangeftermiddagen med kvinder fra landsbyen og hennabemaling. Hvor var det sjovt at iagttage disse kvinder, som var så livlige og glade og som skiftedes med at danse og joke. Det var også hver dag en nydelse at blive beværtet med din svigerindes dejlige mad.

Gunhild
Grafikrejse - oktober 2014