INDIGO RICHARDS

foto: Rico Feldfoss

Dansk-amerikanske Indigo Richards er født i Spanien 1966 og nu bosiddende i Odense.
1988-1993 uddannet fra Det Fynske Kunstakademi ved bl.a. lene Adler Pedersen og Jes Fomsgaard. Hendes arbejde forgrener sig i to spor: installation og performance som en del af kunstgruppen QWERTY
og så malerierne, der tematisk kredser om hende selv i mødet med omverdenen i form af eksempelvis fordrukne værtshusgæster, modeverdenens umulige kropdsidealer og senest de næsten-fremmede, naboerne.
Mediet til Indigos malerier er først og fremmest det levende og ukontrollerbare vand, i samarbejde med pigmenter.

Både i hendes akvareller og akrylmalerier arbejder hun vådt i vådt. De højpigmenterende farver især i akvarel, får i samspil med akvarelpapiret, lov til at danne kanter og udblomstringer. 

Som underviser er Indigo drevet af passionen til at slippe kontrollen, bruge større pensler, større armbevægelser, og komme op i format. Der opfordres til at eksperimentere med forskellige teknikker, bl.a. kulstøv og collage.

Indigos kurser omfatter altid demonstration af teknikker, men i sidste ende er det den enkeltes udtryk, og den individuelle vejledning som er vigtigst, og alt er tilladt! J

Senest har Indigo haft ugekurset; akvarel i storformat, på Kunsthøjskolen på Ærø 2019, derudover holder hun sommerkurser/workshops på sit atelier i Odense, har bl.a. undervist i Kvikjokk nord for polarcirklen, workshops på Fåborg kunstfestival, og gennem de sidste 25 år undervist i akvarel og akryl på Den Ny Kunstskole i Odense, sideløbende med sin kunstnerkarriere.

Seneste udstillinger i 2019: solo udstillingen : Hi neighbor hos Galleri Sandberg i Odense og QWERTYUIOPÅ^ hos Sračok & Pöhlmann London.

Repræsenteret af Galleri Sandberg.  

Se mere på:
http://indigo-r.dk/
https://www.gallerisandberg.dk/indigo-richards/
http://tifinger.dk/