Hvad kan jeg forvente mig

Og hvordan skal vi arbejde....


MIXED MEDIA I MAROKKO

Marokko rummer en kultur, som er spækket med noget af det, mange af os danskere fascineres af - ”det sanselige”: farverne, lugtene, lydene, temperaturen. Disse fragmentariske oplevelser skal vi tage til os - og omdanne til billedhelheder.

I Marokko skal vi på mønster-jagt. Hvilke mønstre møder vi i Marokko? Hvilke er genkendelige, og hvilke er nye for os? Vi skal f.eks. notere, skitsere og frotere mønstre. Og så skal vi indsamle andre karakteristika fra kulturen, fx kamelerne, gederne, farverne, husene osv., idet vi fotograferer, maler og trykker (med simple trykketeknikker). Vi indsamler også marokkanske aviser – eller andet sjovt, vi finder. 

Disse indsamlede ”lapper” klistrer vi på en bund, hvorpå vi til sidst kommer et ”hovedmotiv” på, - i form af en tegning eller andet. Vi tilføjer fx akvarel, flydende tusch, kaffe osv. Hvis billedet ikke fungerer, piller vi noget af og putter nyt på. Herved kommer der ofte gode foræringer…noget ”patina”. Det er en proces, som du vil kunne bruge i mange forskellige typer billedarbejde senere – også med elever, hvis du er lærer. Det giver let en succes til alle. 

Du vil blive vejledt igennem hele processen, så du vil opleve, at disse mange udtryk samler sig ved hjælp af et bevidst farve- og kompositionsarbejde. Som inspiration ser vi på kunstnere, som arbejder på denne måde. Vi ser også på kunstnere, som har ladet sig inspirere af den arabiske kultur – eller som kommer fra den arabiske kultur.  

MATERIALER:
Vi arbejder med collagepapir og monterer på kraftigt akvarelpapir, - format max 30 x 30. (der vil være en vist antal akvarel-papirer til rådighed pr deltager), akvarelfarver, gouache og flydende tusch.
Alt er med i prisen (se nedenunder, hvad du selv skal medbringe).

HVAD KRÆVER KURSET ? 
Alle kan være med! Det kræver blot en åbenhed overfor opgaverne, et mod på at kaste sig ud i delvist ustyrede processer, hvor det tilfældige kommer med som en gave – og en lyst til at være ”indtryks-indsamler”.

MEDBRING:
• En tegneplade: A4.
• Lidt collagepapirer fra Danmark - fx: gamle postkort med mormors håndskrift, brunt indpakningspapir fra Slagter Jensen; avisfoto fra den lokale avis med senior-håndbolddamerne. OSV. Disse kan give en interessant indholdskontrast til det marokkanske. 
• Et underlag/lille klapstol, som du kan sidde på ude på location.